Kamermuziekconcert

kamermuziekconcert

 

Uniek kamermuziekconcert in het Anker

Op zaterdag 20 februari vindt er in het Ontmoetingscentrum Het Anker te Uithuizermeeden een concert plaats met muziek voor cello en piano en piano quatre mains. Het concert wordt gehouden onder auspiciën van het vrouwenkoor Sola Gratia in samenwerking met Stichting Diek.  Het programma wordt geboden ter gelegenheid van de aanschaf van de KAWAI vleugel voor het vrouwenkoor Sola Gratia.

Op het concert zullen optreden de jonge celliste Sophie Ehling en pianiste Marte Gerritsma. Daarnaast speelt het pianoduo Ellen Dijkhuizen en Ties Molenhuis een aantal werken. De celliste Sophie Ehling studeert aan het Codarts conservatorium te Rotterdam bij Herre Jan Stegenga. Pianiste Marte Gerritsma studeert voor haar Master piano bij Frank van de Laar aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle. Beide musici zijn afkomstig uit het noorden.

Op het programma delen uit sonates van Beethoven, Chopin en Prokofiev voor cello en piano. Marte Gerritsma zal ook enkele solowerken spelen. Het pianoduo Ellen Dijkhuizen en Ties Molenhuis spelen de beroemde Fantasie van Franz Schubert, de bekende sprookjes Ma Mère l’Oye van Maurice Ravel en een aantal delen uit Six Morceaux van Serge Rachmaninov.

Het concert vindt plaats in het Ontmoetingcentrum Het Anker te Uithuizermeeden en begint om 20.00 uur. Entree € 12,50. In voorverkoop en bij reservering € 10,00. Jongeren t/m 16 jaar € 5,00
Reserveren is mogelijk via www.stichtingdiek.nl – Of stuur rechtstreeks een mail naar info@stichtingdiek.nl – Informatie over het concert is te verkrijgen op de website van Stichting Diek www.stichtingdiek.nl