Beheer

Webmaster Wim Wilts is in februari 2007 bij het C-V-R gaan zingen als één van de vele bassen. Omdat het maken van websites één van zijn hobby’s is, besloot hij om c-v-r.nl op te gaan zetten. De oudere websites zijn gemaakt met Microsoft FrontPage en Expression Web. Wie een blik in het archief werpt, kan een indruk krijgen hoe het er toen uitzag.

foto Wim Wilts

Een nieuwere website is eerst gemaakt met versie 2.5.9 van het open Content Management System Joomla! Voorjaar 2014 is het CMS bijgewerkt naar versie 3.3.0 (nu: 3.3.4) en past de website zich automatisch aan bij de schermafmetingen van tablets en smartphones. Kijk in het archive om daarvan een beeld te krijgen.

logo WordPress

De website draait sinds najaar 2015 onder WordPress versie 4.3.1 (‘Billie’) wat eveneens een zogenoemd Content Management System (CMS) is. Ook dit populaire CMS wordt goed weergegeven op tablets en smartphones. Qua beheer is het eenvoudiger dan Joomla! – zodat in beginsel niet-beheerders kunnen bijdragen. Half december 2015 is WordPress bijgewerkt naar versie 4.4 (‘Clifford’), half april 2016 naar versie 4.5 (‘Coleman’), half augustus 2016 naar versie 4.6 (‘Pepper’) en half december 2016 naar versie 4.7 (‘Vaughan’). Juni 2017 is de maand voor versie 4.8 (‘Evans’) die loopt tot 4.8.3. Half november komt dan versie 4.9 (‘Tipton’) en nu 4.9.1…

Presentatie CD

H. Andriessen – Pater Noster

 

De inhoud is afkomstig van met name dirigent Jan Pranger. De werkgroep OpMaat (via de voorzitter) en het bestuur (via de secretaresse) kunnen in eenzelfde rol als schrijver berichten en reacties publiceren. Opbouwende kritiek van abonnees (koorleden), maar ook van toevallige bezoekers wordt op prijs gesteld.